У советськiй Украiнi

Валерий Калмыков
                ***
                У совєтській Україні
                у тридцяті роки вдало
                моя мати недолітня
                чужі діти колихала.

                Колихала чужі діти
                за кусень сухого хліба,
                але ніде правди діти -
                був таки він смаковитий.

                Час проходив, виростала
                моя мати в наймитівстві,
                але мертвою не стала,
                бо мені хотілось жити.

                16.04.02