Воспоминания. Чарльз Е. Кэррил

Марк Полыковский
Представьте, в памяти моей
Тех образов разбег,
О коих помню с давних дней,
Их не забыть вовек.

Но уже памяти простор,
Того не миновать -
Все чаще нужен мне суфлёр,
Чтоб суть вещей познать.

Висков коснулся снег седин,
И сладко на заре
Мне помнить: выжил я один
В той карточной игре.

-----------------------------------

MY RECOLLECTEST THOUGHTS

Charles E. Carryl

My recollectest thoughts are those
Which I remember yet;
And bearing on, as you'd suppose,
The things I don't forget.

But my resemblest thoughts are less
Alike than they should be;
A state of things, as you'll confess,
You very seldom see.

And yet the mostest thought I love
Is what no one believes –
That I'm the sole survivor of
The famous Forty Thieves!