I знову бIс в ребро

Наталия Лут
          В минулому наше кохання,
          А в тебе на думці  розваги.
          Даремні   її  сподівання
          На крихту простої  поваги.

          Такого вже не зігріє
          Вогню сімейне тепло.
          Ще навіть чуб не сивіє,
          А знову "біс в ребро".

          "Горбатого справить могила"-
          Ця  істина зовсім проста.
          Що нова спідниця то - мила.
          Від однієі  до ста.

          Як далі  з тобою бути?
          Місця собі  не нагрієш.
          Недарма вже кажуть люди:
          "З таким нічого не вдієш"

          Себе можна всього роздати,
          І залишитись одному.
          І як тоді  відшукати
          Сімейний затишок дому?