Вишенька. Вишенка

Орехова Галина
               
У  садочку вишенька
Низенько  схилилась.
Може,  яке  лишенько,
Тому  й  зажурилась.
Ягідочок  мало
-Що  з  тобою  стало?
Раніше  вбиралась;
Весною  біліла,
Соком  наливалась,
Влітку  червоніла...

      Поруч  виріс  ясен,
      Величезний  красень.
      Гіллями  махає,
      Сонце  закриває.
      Листячко  жовтіє,
      А  він  не  жаліє,
      П”є  із  мене  соки.
      Потихеньку  сохну
      І  тепер  не  квітну
      Змушена  чекати,
      А  чи  прийдуть  діти
      Ягідок  поїсти ,
      чи може й  зрубати?


                ВИШЕНКА

                Расскажи мне,вишенка,
                Что с тобой случилось,
                Отчего же низко так
                Ты нынче наклонилась?
                Раньше наряжалась
                и весной белела,
                Соком наливалась,
                Летом вся краснела.

                -Рядом вырос ясень,
                Свет закрыл листвою.
                Он могуч,прекрасен!
                Этого не скрою.
                Но меня он губит,
                Соки выпивает,
                Видно скоро срубят,
                Коль не расцветаю.