Чи можна веселку вiдчути на дотик?

Юлия Градусова
Чи можна веселку відчути на дотик?

Чи можна веселку відчути на дотик?
Вона ж кольорова, ця диво – дуга,
У неї є спинка барвиста й животик,
Ось тільки що рук у веселки нема.

І зроблена райдуга з чогось неначе:
Чи то з мармеладу, що дуже смачний,
Можливо, веселка гаряча –гаряча,
Бо сонячні фарби пекучі є в ній.

А може холодна, як іній узимку,
Бо є й крижані також кольори,
Якими малюєм водицю, сніжинки,
І хмари, і крапельки з них дощові.

Ось кінчиться дощик і знов я помчуся
За той виднокруг, де цвітуть небеса,
І райдугу я пригорну, як матусю,
Дізнаюсь нарешті, що то за краса.

Як дихати вільно у полі, у гаї,
Умиті дощем, трави ніжно бринять,
Біжу, а веселка мов золото сяє,
Чому ж я не можу її наздогнати?