Хвалькуватий кiт

Юлия Градусова
Хвалькуватий кіт

На подвір’ї кіт Маркіз
Вихвалявсь завзято
- З-за кордону дід привіз               
Мою маму з татом.
Мама – леді хоч куди,
Кіт персидський татко,
То від їхньої краси
Маю я задатки:
Сплю на подушках м ’яких,
П ’ю сметану свіжу,
Змахом лапи лиш одним
Я спіймаю мишу.
Люблять мене хазяї,
Пестять та шанують,
Бо від злодіїв нічних
Хату сторожую.
Вихвалявся кіт Маркіз,
Пишний та тендітний,
Навіть на стілець заліз,
Щоб всім було видно.
Враз маленьке мишеня
Вибігло з-за сітки,
З двору кіт як дав драла –
Ледь проліз у хвіртку.