Весна

Юлия Градусова
Весна

Знов струмки дзюрчать веселі,
А у небі чути дзвін –
Наші пташки до оселі
З теплих знов летять країн.

Ось долоні вже розкрила
Квітка – пролісок живий,
Мов до матері дитина,
Тягнеться до сонця він.

А ведмідь проспав чимало!
Чує: крапель передзвін,
Виліз і на ніс упало
Кілька весняних краплин.

Із садів, луків, галявин
Чути пахощі весни,
Вже дзижчать серед проталин
По-весняному жуки.

Чисте-чисте небо синє,
Річка ллється, мов жива,
Сонце грається у хвилях,
Золотом блищить трава.
 
Хочеш знать весняну мову?
Очі вмить заплющ свої.
Чуєш пісню цю чудову?
Це весна співа її.