Пiсенька гнома

Юлия Градусова
Пісенька гнома

Як очі всім заплющить сон,
В дорогу вирушає гном
Одягне шляпку на бочок,
В руці – ліхтарик-світлячок.
Гном вирушить в гущавину,
Де люди не бувають,
Там золоту свою казну
Він від усіх ховає.
Веселу пісню знає гном:
- Тілі-бом-бом, тілі-бом-бом
Співає він її вночі,
Коли ніхто не чує,
Лише маленькі світлячки
Під його спів танцюють.
Ось гном над деревом схиливсь,
Кругом уважно подививсь,
Дістав ліхтарик свій і ось:
З коріння заблищало щось.
Цей клад таємний лісовий
Вмить сяйвом зачарує,
Спіймаєш гнома-буде твій,
Не вдасться-засумуєш.
Як схочеш ти дістать ключі
Від кладу лісового,
То слухай пісеньку вночі
Малесенького гнома.