Рiдна мова

Юлия Градусова
РІДНА  МОВА

Сьогодні я прокинусь на зорі,
Щоб слухати казкову мить світанку,
Як заспівають пташки на гіллі, -
Їх ніжний спів відомий мені змалку.

На рідній мові вітер шепотів,               
І колискова мамина лунала,
І зміст тих рідних дивовижних слів
Назавжди ще тоді запам’ятала.

Я рідну мову чую тепер скрізь:
І в співі хмар у небі світанковім.
Як скарб душі, як вічний оберіг
Шануйте її в пісні і у слові.