Спокiй... Час... Глуха стiна...

Виталий Дацюк
Спокій… Час… Глуха стіна…
Сотні тисяч різних я.
Серед тисяч ти один,
Наче в полі старий млин.

Вечір… Тиша… Дзвін дощу…
Схочу – в небо полечу.
Тільки крила від журби
Не пускають догори.

Скрегіт… Стукіт… Звуки стін…
Серед ночі гучний грім…
Треба жити, треба йти -
Краще встати, ніж злягти!

Смуток… Біль… Невпинний жаль…
Все це було… І печаль…
Треба іскру віднайти
Й те, що було, зберегти!

Бо не можна серед стін
Заховати долі згин.

Хай не стану я своїм –
Не залишуся й чужим!