Зорянi дiти 6

Свирина Нинель Анатольевна 1
   ПТАШИНI    КАЗКИ.
************************
*****************************
        6.
   ЗОРЯНI    ДIТИ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
/  Українська  казка /.

Тетянка  в  лiжечко лягає …..
Пташину дивну  ту чекає,
Що тихо, лагiдно бубнить,
Коли до Танцi  прилетить;
Та вмоститься на пiдвiконцi
У вечорi ,як сяде Сонце......
За обрiй--- десь-кудись далеко;
Небеснi  де  живуть Лелеки.....
Нема  Пташини у свiй час !....
Тетянка дуже просить вас,
Мої    маленькi   дiточки:
Заплющуйте,будьласка,очки!
Вiдразу ж Птах той прилетить,
Почне  казки  вам гомонить....
Заплющили? --То  ж   молодцi !
А  ось  i Птах присiв   на  гiлочцi .
На пiдвiконце  лише  сiв,
Вiдразу ж знов забуркотiв :
«Я бачив  в  тiм  чудовiм  краї ,
Де темряви  геть  не  буває !
Яскравий день,а  замiсть ночi
Неначє   ранок  пестить  очi !
Живуть там Дiтки  чарiвнi .
Побачить можеш  їх  вi  снi .
Малеча — та обов”язково
Дивитиметься  сон  казковий
Сьогоднi ! Та  лише  тi  дiти,
Життю умiють  що радiти !
Ото ж бо, слухайте,маленькi :
Мої   казки — не  теревеньки !
Кмiтливим буде  в них  пiдказка:
Життя зробити- як  ту   казку.
Так от, тi  дiтки   3орянi
Є надзвичайнi —чарiвнi !
Серця  їх  сяють  так  яскраво!
Побачити  тобi   цiкаво ?--
То  ж  у  вiконце  зазерни :
Все  Небо  у  зiрках!- То  є  вони !
То  Свiтло  їх  сердець  нам  сяє
Помiж  3iркових — злих немає!
Бо злiсть  та  ненавiсть вiд темряви.
Зiрковi   дiтки   свiтяться !...А ви ?
А ви,маленькi ,хочете   свiтити ?
Тодi   навчайтесь  все   живе  Любити!
Людей  усих: чорненьких,та бiленьких,
Червоно-шкiрих...Рiзних!Хоч жовтеньких!
Рiзноманiтних,також, всих комах
Любiть! Хай буде  звiр  якийсь, чи птах.
Нехай  на  iншiй  хтось  говорить   мовi ,
Але ж  i  очi ,личка  в  них  такi  чудовi !....»

*******    /  16.06.2010 рiк /
                / далi   буде /......