Ти так занадто близько до землi

Екатерина Ефименко
від одної телефонної розмови.
Тоні Медведчук.




Ти так занадто близько до землі,
І так далеко ти тепер від неба.
Погано звідси видно, чи й не треба?
Та хтось сидить у тебе на столі.

Він згорбився, донизу звісив ноги,
І методично ними стукає об ніжку.
А ти в кутку, читаєш свою книжку
У кріслі, а частіше - під порогом.

Та хтось живе у тебе у стіні,
Зав'язує стрічками тобі очі,
Здаєтсья, що навколо тільки ночі,
Здається, що то муха у вині.

Та хтось прилип до тебе на паркет,
І жуйку до фанери приліпив.
І поки він тебе ще зовсім не доїв,
Приходь до мене на одну з планет...



(17.06.2010)