Васыль Голобородько. Не раковина

Глеб Ходорковский
        Василь ГОЛОБОРОДЬКО

Раковиной
ему хотелось всю жизнь
прилепиться ко дну корабля

Он становился раковиной и прилипал так плотно
что было не оторвать

И никто ему не сказал, что он не раковина
а корабль в этом море.


                *   *   *


Василь Голобородько

Мушлею йому споконвіку
хотілося ліпитися до дна корабля

Він ставав мушлею і ліпився дуже щільно
що вже й не відірвеш було

І ніхто йому не сказав що він не мушля
а корабель у цьому морі

* * *
Джерело: Роман Бабовал.
Подано за книгою "Ікар на метеликових крилах", 1990.