Без мiсця життя

Александр Васильевич Бойко
Іди до кінця
             вулиці, а там - вікна.
І світло брудне
             крізь рожеві фіранки гріха.
Записуй адресу:
             ми там, де помітні
На одязі плями,
             де крок щосекунди стиха,
Де нас через мить
             не застануть конверти,
Зізнання в коханні
             чи просто банальні листи…
Дізнайся, чому
             нам так легко й відверто –
Не треба терпіти,
             кохати чи просто іти.
Ми там у віках.
             Нас не можна губити,
Чіпляти на пальці
             наш біль і скалічений зойк.
Мовчи і не знай,
             вже скількох нас убив ти,
Скількох ще уб’єш
             і народиш бездомних зірок…


2010