Параска, укр

Сай Ли
горэ й горэ
так тыхо коло хаты
дэсь бугай гудэ

***

дивоча коса
стричку червону глажу
знову заплэту
може трапыться якыйсь
парубок моторный

***
 
сяють вечорныци
стежка до коханого
свитла зовэ
не лайтэ мэнэ мамо
нэсуть сами ногы

***

крапывонько
пожалий хоч ты мэнэ
нижэньки босийи
як я зможу таньцюваты
на його вэсилли

***

хрущ пыхатый
з розгону вдарыв в скло авто
чи с Польщи прылетив?

***

ой, зиронька впала
дэ моя краса дивоча
зозуля сказала

***
 
ластивка пид стрихою
диточок довирэла
кота прогоню
гомоныть дбайлыво
кохання поверну

***

праскою вэрчу
нияк не второпунькаю
дэ штэпсэль

***

парасольку долу
можэ сльозы мойи скрыють
стричкы дождьови

***

забувся соловэйко
подався в мисто
якась красуня слухае
твойи писни нажаль нэ я

***

встала рано
молочка надойиты вымья мыю
докы дитонькы сплять
хай тоби грэць
мэлэш хвостом спозаранку

***

"нэма ничого
злого що бы на добрэ
нэ выйшло"
а учорноротых пирья
хай ростэ у роти

***

иду сама
куды не знаю
барвинок шукаю
диточок моих маленькых
очи сыни

***

обиймалися удвох
в жити щось мени зламав
то любов казав
цукэркою прыгостыв
на мопеди прокатав

***

прямуе в болото
змиею повзэ в гору
стэжка за сэлом
впертыся в багнюку лэгшэ
завэдэно так

***

вербонькы коса
чи слиз мойих тоби мало
до воды прыльнула

***

витрам протыстоять -
стари дэрэва довговични
знэнацька гынуть
безмежна гнучкисть молодых
нэ до лыця

***

понэсло дивчаток
з осинью кружаться в танцях
хайдз-виночкы мойи

***

а такый жэ ты
спрытный дрова рубаты
як слюни ковтаты!

***

нэ надывылась
та розпрощалась з тобою
мабудь навикы
до коханого стэжка
запорошэна снигом

***

прысила нышком
нэначе мыша в доми
лунае тыша

***

пивэнь индыка
хутко клюнув у пыку
той качку облаяв

***
 
сумна стэжина
вэдэ у полэ билэ
навищо я одна?

***

Про козу национальный колорыт (мабудь хайбун, чи що?)
 
"Так неохотно
тянет на пахоте вол
плуг через поле -
нет чтоб пойти самому,
не дожидаясь бича"
(Окума Котомити)


на акацию впэрлась
йты не хоче падлюка коза
злазь балэрына
наче нэ знаешь що вдома
ще не годовани диты

***

вдалэчинь за обрий
жаворонка писня лынэ
в душу запада
писню яку б заспиваты
щоб почув коханый