А що таке грiм?

Мирослава Воронко
Дощик на вулиці заляпотів,
Настуся швиденько сховалася в хату.
І зразу питання:”А що таке грім?”
Й почула:”То свариться дід наш на бабу.”

Хмаринки розбіглись, засяяло сонце.
Всміхнулась веселка Насті в віконце.
Дівчинка вділа плаща й чобітки,
Мірять зібралась, мабуть, калюжки?

Ні!Чемно калюжі минає дитина,
Простує до діда і баби ... із дрином!
Й сказала їм грізно: „Мирно живіть!
Бо дуже вже я не люблю як гримить!