З Мiсяця душа котяча! -1

Свирина Нинель Анатольевна 1
********************************
   / Українська   казка /.
Ходить  котик  бiля  хати....
Кличє дiток : спать лягати.
Ось вiн на порiг присiв,
Казочку   замуркотiв.....
“На  Землi  нiхто  не  знає,
Що  котячє  плем”я  має
Свiй  окремий , власний  дiм
Як  i  люди ! Рiч  у  тiм ,
Земна  куля — дiм  людини,
Та  всiлякої  тварини ....
Тут   з'являються на  свiт
Людськi   душi , звiрiв......Кiт--
Вiн  планету  власну  має !
Звiдти   ж   i   душа  злiтає
До  людей-- на  Землю  цю.
Всих  котiв ! --Вiд  мiсяцю !
Души  майже всих  котiв !
Звiдти  теж  й  я  прилетiв .
Ось, ти , мабуть , помiчаєш,
Що  коли  котiв  ти  маєш,
То  поводяться  вони
Лише  так, як  хочуть  самi .
Що  кiт  хочє ,  то й  i  робить !
Куди  хочє — туди  й  ходить.
Не  за  нАказом  людини
Вiд  мишей  звiльня  хатини .
То ж  собака —друг  людини !
Пiдкоряється     тварина
Чоловiчому  наказу --
Викона  приказ  вiдразу !
А  коти —тi   вiльно  ходять :
То  уходять, то  приходять
Лише  самi , як  захочуть !
Сплять  у  день,  полюють  в  ночi”. ....

*******    / 4.07.2010 р. /

                / далi  буде /.....