Про хмаринку та велику зливу

Светлана Мулюкова
Мама-Хмара з радістю доню запросила,
Щоб її Хмариночка узялась за діло.
Донечку пухнастеньку в щічки цілувала.
Дощиком дрібнесеньким, добре годувала.

І зростала Хмаронька гладка та велика.
Заховала  сонечко, от де заковика!
Дядько Грім та  Блискавка вдарили в цимбали,
З неба землю дощиком разом поливали!

Мама-Хмара з радістю їм допомагала,
Із своєю донею над садком кружляла.
Щиро напували вдвох яблуні та сливи,
Все живе ховалося від такої зливи.

Та потроху злива стала ущухати,
Дощику Хмаринці більше ніде взяти.
Сонечку метелики дякують красненько,
Що велика райдуга вийшла височенько.