Пiсня про Маму

Стюша Ситникова
Мати вийде на вулицю,
Мати зорям спiваэ.
А дитина не хмуриться,
А дитина нe знаэ,
Що Матуся-Матусечка
Навостаннэ спiваэ!..
Мати вийде на вулицю,
А навiщо не знаэ.


А дитина-дитиночка
Там тихенько сидiла.
"Не ходи там,Матусечко!"-
Та щосили просила.
Та вже нiч розiбралася,
Та вже виглянув Мiсяць!..
I Матуся зiбралася
Вже входити iскрiзь нас.


"Ой не плач ти,маленька!
Не турбуй ти серденько!
Бачиш:нiчка свiтленька...
Отже буде тепленько.
А коли не повернуся
Обiцяй памятати
Ту чарiвную казочку,
Що повiдaла Мати.


Що ж ти плачеш,дурненька?
Що ж ти робиш,дiвчиночко?
Я ж кохаю,маленька!
Тебе люблю так сильно!..
Знай,що навiть на небi я
Буду поруч з тобою!
Я ж кохаю,маленькая!
Моэ серце з тобою..."-


Посмiхнулася Мати
I цiлуэ ласкаво!..
Тiльки жаль,що в них часу
Так залишилось мало!..
I заплющуэ очi,
Не обiйма дитину
Тоi свiтлоii ночi
Найдорожча людина...


Вийшла Мати на вулицю,
Мати зорям спiвала...
А маленька дiвчиночка
Ще нiчого не знала...