Из Эмили Дикинсон 919

Максим Станиславский
If I can stop one Heart from breaking
I shall not live in vain
If I can ease one Life the Aching
Or cool one Pain
Or help one fainting Robin
Unto his Nest again
I shall not live in Vain.

Если сердце одно уврачую –
То не даром жила.
Если боль умерю чужую
Хоть каплей тепла,
Если просто птенцу на дороге
Умереть не дала –
То не даром жила.