ЛюдиКвiти. 1

Свирина Нинель Анатольевна 1
/ Українська  казка /.
         1.
******************
«I  не  близько, не далеко :
Край  є, де нi  дощ , нi  спека
Не бувають, щоб  занадто--
Тобто : в мiру-- не багато
Дощiк  йде, щоб  поливати;
Сонце,  щоби  зiгрiвати;
Не бува  там  зовсiм  спеки;
Звiсно, там  живуть  Лелеки
Чарiвнi ;--про  них  ти  знаєш,
З казки.Ну ж бо!-Пригадаєш?!
Ось  у  саме  цiй  країнi
Прожива   народ  донинi .
Ти  такого  ще  не  бачив :
“Люди”, що  квiтки,  неначє !
Це  розвинутi   iстоти .
Розум  наш  за  їхнiй  проти
Так — дитячий ! Куди  нам ---
Звiроподiбним  тим  iстотам !»--
Так  розповiда  пташина
Казку  тiй  малiй  дитинi ,
До   якої  прилiтає ,
Коли  Сонечко  сiдає .....
“Я  тобi  розповiдав ,
Що  коли  туди  лiтав,
Бачив  дивнiї  дива !.....
Де   знайти  такi  слова ,
Передати  щоб  красу ?!
В  серцi  я  її  несу......
Тож  дивлюсь : багато  квiтiв!
Я  не  бачив  таких  в  свiтi !
Ось  рожевая   “перлина”;
Ще  й  лiтає,  як  пташина :
З  пелюстками   замiсть  крил;
Спритнiше  за  тих  вiтрил ,
Нiжно, плавно  так  махає,
Як  медуза  пропливає
У   повiтрi  -- швидко  так !--
Начє  квiтка, квiтка-птах .
Пелюстки  великi , нiжнi,
З  ароматом  дивовижним;
Що  коли  його  вдихаєш,
Творчий  настрiй  зразу  маєш.
Нi   метелик,  а  нi  птах !
Дуже  гарнi !  Дуже !!!-- Ах !....”

*******    /  16.07.2010 р. /
         / далi  буде /.....