***

Олександр Хорольський
Навкруг журба:
В повітрі, в крові, в жилах,
І оточила мов юрба, -
Мене.
Кудись несе. Ген за крайсвіт.
Чи встигне?
Показати дивоцвіт,
А чи розквітне?
Журба в крові,
А думи лиш одні у голові:
Чи встигне?..