Повiтроплави

Анатолий Мельник
Повітроплави повні сил ставали на крило,   
І з висоти, з самих небес, дивились на село.   
На метушіння, дріб'язок, на сіре і сумне,   
На все, що діялось внизу, безсиле і земне.   

Повітроплави в небесах пливли, пливли, пливли.   
Межi вітрів і серед хмар життя своє вели.   
А я дивився, як зроста на сині білий слід,   
І слідом всі мої думки зривалися в політ!