Блискавка слiпить нiч

Анатолий Мельник
Блискавка сліпить ніч,       
Світом жаха, тому       
Сотні  ї облич       
Носять в очах пітьму.       
Сотнi її життів       
Гинуть від гострих віт,       
Сотні її братів       
В тінях могильних плит       
Мешкають, терпнуть вдень,       
Поки Великий Сич       
Зойком своїх пісень       
Славить не стане ніч.       
Сотні її сердець       
Б"ють у тамтам грудей,       
Поки казковий жнець       
Світла снопи кладе.       
Відблисків лабиринт,       
Ластівка серед хмар,       
Хижих хода тварин,       
Чорної крові тьма.       
Блискавка, біль і дощ,       
Мертвих очей сльоза.       
Серед пустелі площ       
Грима на ніч гроза.