Дитина питаэ

Ирина Милева
Чи не здається, що казали:
«Нам ті селяни заважали…»
А чи правдиві ці слова?
Чия сказала голова?
Який хазяїн того двору
Несе усе собі в комору?
А скільки люду ремесло
По його милості знесло
У землю чорну та студену,
Селянським потом, кров`ю вчену?
А скільки босих сих дітей
Стоїть в морозі у дверей?
А що їдять усі ті люди,
Що заважають їм усюди?
А чи побачили ті звіри,
У яких руки, мов сокири,
Що люди роблять із покіри?
Чи чули болісні пісні,
Які, мов яблуня, рясні?
Чи знаєш ти життя народу,
Який воює за свободу?

30.11.2000