Для яе

Дмитрий Степурко
Начаруй мне навальніцу, 
Падары мне вольны вецер, 
Пакажы мне зоры блізка, 
Што дрыжаць у марозны вечар! 
Размалюй маі пакоі, 
Запалі маланкай неба 
Пакажы, калі жадаеш
Цуды наша сусвету!

   Я распраўлю крылы 
   І адарвусь ад зямлі, 
   Я намалюю ў небе 
   Вочы тваі, 
   Мае фарбы - маланкі 
   І кроплі дажджу, 
   Мае кісці – праменні, 
   Я веру ў мару сваю! 

Начаруй мне навальніцу…
І адарвусь ад зямлі…
Пакажы мне зоры блізка…
Вочы тваі…
Размалюй маі пакоі…
І кроплі дажджу…
Пакажы, калі жадаеш…
Я веру ў мару сваю!