Дылыно мэ, сыр бакро...

Исроэл Некрасов
***

Дылыно мэ, сыр бакро.
Са шукар, палсо дарава?
Битыро мэ на мэрава,
Продживава битыро.

Кай э скала пураны,
Кай бара, кашта барьена,
Свэтлыма кхамэстыр пьена,
А пхувьятыр о паны.

Мэ одой, мири камлы,
Кай дро вэш о кхэр тырдёла.
Бельвеленца сыкадёла:
Сыр явгин, балвал гудлы.

Дывэса, чёна, бэрша
Са прастана и прастана,
Мануша гиля багана,
Лэнгэ подбаган вэша.