Omagxe al cxiuj esplorantoj de la propra konscio..

Алексей Кривомазов
Omagxe al cxiuj esplorantoj de la propra konscio pere de arto, cxu narkotajxoj, cxu religioj, cxu simple per cxiutaga vivekzistado aux io alia...

Refraktigxas la perceptoj,
Povas helpi nek receptoj,
Nek alia fremda il’;
Nek vidpunktoj oportunaj,
Nek konceptoj tute brunaj,
Nek ecx krateroj surlunaj,
Nek enmensa grava bil’

Ja perceptoj ekzistindas,
Cxu vi sagxas aux blindas,
En mozaiko por cxiam:
En sufero aux gxojo,
En senlima grava vojo,
En aparta paranojo,
En konscia porcx’ kaj am'...