Придивимось поближче до тих, хто нами править

Александр Становский
Придивимось поближче до тих, хто нами править,
До тих, кому залишимо синів ми та дочок,
Хіба перо візьметься тих теребеньків славить,
Коли вони не здатні навчати діточок?

Бажають на горілці, на грудях та на салі
Затвердити державу без мозку та ума.
Своїм "шляхетним" носом вони не чують далі,
А почуття просвіти їм Бог не дав, – кат ма.

Загублять Україну без зброї і без сталі
Та виколють їй очі ті лицарі керма.
Коли вони не бачать маленьких душ кришталів,
Коли в них на освіту для діточок нема…

1997