Тиша

Лариса Довбета
Маленька річька затихає.
Нагомонілась, засинає.
За обрій сонечко сідає,
Туман всю землю застилає.

Відпочиває вітер у осоці,
Стає так тихо навкруги.
Лиш тільки пісня на тім боці
Журливо ллється вдалині.

Зупинився час, земля заснула.
Тиша оповила цілий світ.
Павутину білу простягнула,
Ранкові прислала свій привіт.



*** Саша Сухой  ***
Мінливим сумом оповита,
Лягає ніч на той туман,
Що берегами оксамита
Пливе, мов білий караван...
Зникают звуки, серце тихо
Завмерло... з шелестом води
Прилине щастя, зникне лихо
І за левадою сади зал'ються
Полум'ям багряним, і осінь
Стане на крило...це, мабуть
У ві сні було...
Та тільки пaм'ять не зав'яне.