Молитва за Украiну

Наталья Патута
Україно, Україно!
                Безталанна мати!
Ніхто не дав тобі долі —
                вміли тільки брати.
Землю брали, волю крали,
                синів мордували,
мудре слово, мову рідну 
                чоботом топтали!
Чужі... Свої!.. Боже-Боже,
                зглянься ти над нами,
сиротини-України
                доньками, синами!
Дай нам силу, дай нам розум,
                а більше нічого
не прошу. Бо чого ще
                просити у Бога?
І так маєм все, що треба:
                Крим, Дніпро, Карпати...
Щоби наша Україна,
                рідна наша мати
розквітала та кохалась,
                діточок ростила,
щоб росла її завзятість,
                і слава, і сила.
Сестри, браття мої рідні,
                єднаймося, люди!
Бо інакше на Вкраїні
                злагоди не буде.
Полюбіть же її, діти,
                як свою рідненьку,
як бабусю, як сестру,
                як матінку-неньку...
Подаруйте свою ласку,
                онуків без ліку...
Ще не вмерла Україна
                і не вмре довіку!