Я у мiстi дощiв, де леви не сплять

Фиолетта
Я  у  місті  дощів  і  блискучих  дахів,
Де  лЕви  облизують  жадібно  ґрати,
І  мене  стережуть,  я  ж  годую  із  рук  голубів,
І  годинник  на  вежі  мені  заважає  спати.

Ночі  із  зливами  ,  дні  дощові,
Вулиці  навхрест  розхристані  болем,
До  тебе  іти?  Чи  від  себе  втекти?
А  душу  їдять  настирливі  молі.

Стою  у  калюжі  посеред  базару  -
Продавці,  покупці  ,  огірки,  полуниці
Ти  чуєш?  Знов  дощ…  Я  чекаю  трамваю,
Я  хочу  до  тебе  з  дощової  столиці.

А  рейки  блискучі  по  серцю  скриплять,
Парко,  і  дихає    ніч  матіолами  ,
Я  хочу  до  тебе  ,  та  лЕви  не  сплять,
Принцеса    дощу,  приречена  долею.