Коли я приходжу додому

Олесь Уляненко
Коли я приходжу додому
(котрого ніколи не було і не буде)
То бачу вихльобане кимось небо,
І коли вмикаю на кухні світло,
То в розстріляних вікнах
Таракани гризуть мої думки.
Вони кажуть:
Ми зробимо комунізм
І викинемо тебе геть…
Я думаю,
Що більше не буду таким дурним
І не повернуся додому.

1989 р.