Ми весна

Микола Щома
Ми є весна

Жовто блакитна стрічка
-- це є стрічка
українського єднання!..
Українська сила, та літ
нового свого бування!..
 
Нехай вона вгортає,
в свої прямі кінцеві,
все те що пахне нами!..
Будьмо брати одні, бож
ми є діти одної мами!..

Від заходу до сходу,
від моря до степів-озер
та й до широкого поля,
нехай плаває повністю
тільки вся наша воля!..

Будьмо хахли, чуби чи
може й якісь хазари...
Для нас усе одно -- ми
є люди волі. Для нас не
змістять маленької отари.

Не забуваймо хто ми є...
-- Ми люди є свободи!..
У нас нема поганої погоди;
для нас все світле і ясне...
Весна є нашої природи!