Hrafomaniyachka

Микола Щома
Hrafomaniyachka

Нехай не буде, твоя розвіяна мрія,
тобою керувати... Хапайся за волю!
Тільки воля зможе життя тобі дати.
Спогади всі недобрі ти не пам"ятай.
Щоденні проблеми щоденно долай.

Кошмар ніякий є так жахливий, як
той промінник світла на щільниці...
Та навіть фенікс не може спогадати
твою усмішку, коли бажаєш встати!
Ти світу зірка від твоєї думної хати.

І день і ніч нехай роблять правдиве
те все що твоє обличчя відкриває...
А у самотності, під зоряним небом,
хай голос твій далеко десь лунає...
Та спокій ночі нехай пісню співає!

Не так же важко й зрозуміти й легко
відчути власний біль, ніж другому --
комусь чужому, пораду дати аби не
духом упадав. Тільки можливо йому
сказати: "Уставай! Ти ще й не почав!"