Спiшить годинник

Фиолетта
Змінити  напрями  доріг
і  мегаполісів  задуху
заговорити,  задобрити  духів
і  замінити  механізм
годинника,  що  так  спішить
останнім  часом,  на  століття
забіг  вперед  і  далі  йде
поспішно,  що  несе?
вулканів  виверження  знову
і  збіг  обставин,  як  прискорень
по  колу  все,  по  колу  все...
Обставини...  вину  знімають
із  ста  приичин,  яких  нема,
лише  століття,  плюс,  чи  мінус,
Оглянешся... Ти там уже сама.