Залишилася в пам ятi гiрка пора...

Геннадий Сивак
Залишилася в  пам’яті гірка пора,
Коли вихор  сумний пролітав над  Землею,
Воронків  тридцять сьомого року біда..
Соловецької влади,  гутабів родини моєї...

І ночами не спала в той час дітвора,
Смолоскипом Європа стара запалала,
В школярів закінчилась в Чапаєва гра,
Лилась кров, як  вода ,та життя загасало…

Кремль з  Рейхстагом були , мов брати,
Але німці навмисно пішли на Росію,
Як солома над Бугом горіли мости,
Бомбували під ранок каштановий Київ.

Щоб пізніше  Берлін розділила стіна,
Щоб у травні велика прийшла Перемога,
Світ спокійно зітхнув, закінчилась війна,
В майбуття повела зовсім інша дорога...

Автор Геннадій  Сівак.
3 липня 2005 року.