Слова музи

Микола Щома
Слова музи

Часи були такі, коли вірші писалися
під болем серця та сумління думки!
Тепер же все не так! Поема ллється
як творча праця голови...Та може й,
часами якимись, вибухає як вихір --
ламає усе що зустрічає, по дорозі...

Вірш та поема -- це збірка слів музи,
що завжди стоїть за порогами життя!
-- Нам відкриває оксамитну куртину,
з поза якої виринають наші почуття!..
Таке ж і є наше буття... Вірші писати.
Поеми других читати.  То себе знати!

Колись блукали лісами "...яничі". Такі
скажімо, п"яничі -- їли горілку як сучі!
Були ж і палачі -- з водки робили свої
безлюдні драговини! Свої домовини...
Себе розумними робили. Теж писали.
Не вірші та не поеми. А свої провали!

09/05/2010