Чому у неба очи волошкови?

Ольга Кобыльская
Чому у неба очі волошкові?
Бо  вранці п'є  Дніпра  прозору синь,
А   уночі дарує сни казкові - 
Колишуть Всесвіт м'ята та полинь.
Яким земля прикраситься намистом
Аби зробити особливим день?
Хай упаде веселкою на листя
Різноголосся радісних пісень.
Чому у Сонця лагідні цілунки?  -
Тепло зібрало квітів запашних.
Серцям готує добрим подарунки –
Цілющі сили увіллє  до них.