Вераснем было тое

Лунет
Нават прыемна мне стала.
І сонейка на небасхіле -
Ледзьве, але ж усміхнецца.

І верасень гэты,
І гэтыя смачныя фабры...
І проста прыемна чакаць
Кагосьці з натоўпу -
Адзінага чалавека.

Адзінага!
          Чалавека!

Абдымкі ніколі не будуць такімі,
Як тыя, што мы атрымалі пад час
Заканчэння сукупнае адзіноты.

І вочы, якіх глыбіня непамерна,
Напэўна, ніколі не знікнуць
З адвонку прытомленых векаў.

Як проста - чакаць,
Калі добра вядома,
Што больш адзінота
Ужо непатрэбна.

Нічога істотнага.
Проста чаканне.
І простая радасць.
І крылы.

І крылы!