Новобудова

Надежда Погребняк
Надлетіла чорна хмара
У спекотну днину
Розгулялась розходилась
Залила долину
Біжить вода все змиває
Ломить містки й кручі
Підбирає все нажите
Гне дуби могучі
Відшуміло відгуділо
Наслідки зостались
Відрізало нас від світу
Шляхи обурвались
Зажурились бідні люди
Хто ж про нас подбає
А місцевий голова
Не пить все гадає
Куда жє мені звернутися
Перед ким молитись
Щоби своїм односельцям
Підмоги добитись
Та ве ж таки достукалась
Відкрилися дверця
Підкинули грошенят
Відлягло від серця
Збудували нам місточок
Немов у столиці
Радуються чоловіки
Й жванські молодиці
Гарний красень через річку
Ви нам збудували
От якби до цьго мосту
Ще й трасу проклали
Щоби рухались маршрутки
Через Жван в Європу
Селом гості любувались
Й казали нівроку
Щоб моє село подільське
Не зникло із карти
Щоби ми ще відродились
Бо ми цьго варті
Дякуємо добрим людям
За їх допомогу
За їх щирість труд і ласку
Скажем слава богу