со мною столько лет спустя

Плотникова Лена
Рождаются из тишины
сонат таинственные звуки,
ночные шорохи и стуки,
и чувство собственной вины.

Вины за то, что повторить
нельзя счастливые мгновенья.
Верни твои прикосновенья,
дорог натянутую нить.

Просить богов уж нету сил.
О, сговор этот молчаливый…
Тогда пьянеюще-счастливый
ты на руках меня носил…

Носил, как малое дитя.
Увы, никто теперь не носит.
Событий тоненькая проседь
со мною столько лет спустя.

13.09.2010


Получих само сребро в косите

Те раждат се от тишината
звуците тайнствени на соната,
и шумове, и тропот в нощта,
и чувството за собствена вина.

Вина за това, че да се повтарят
не могат миговете щастливи.
За вярност твоите думи докосващи,
като опънати нишки на пътя са.

Вече сили нямам да моля боговете.
О, това мълчаливо споразумение...
Тогава пиян от любов и щастие,
ти ме носеше на ръцете си...

Носеше ме, като малко дете.
Уви, никой сега не ме носи.
И след толкова години по късно
получих само сребро в косите.

пеоевод на болгарский
Марии Магдалені Костадиновой