Поет-трибун! поет-борець!

Юрий Добриян
Поета слово все уміє.
Поет багато розуміє.
Б'є на сполох в годину тяжку
Поета праця дуже важка.

Поета слово - шабля гостра 
Зове до бою народ простий.
Воно, як і ласкава мати,               
Веселим й добрим може стати.

На світі правда є єдина -
Це правда чесної людини!
Усі хвалені інші правди
У світі  п'ятака не варті.

Поет-правдист! Він правду любить,
Її донести прагне людям.
Поет - трибун! Поет - борець!
Любов людей - йому вінець!