Провiнцiал

Зовут Меня Никто
Одинокість, сувора дисципліна,
Дорогі мої, вам знайоме почуття аутсайдності?
Люди мого кола не модні, але реальні
Тут модні, але не реальні.

Сімнадцятиповерхові стовпи лабіринту
Авто зневажливі та чужі
“Привіт, я прийшов” – тут не до речі
“Пока, я пішов” – тут парадоксально.

Бачу зліва і справа інші світи
Кожного дня вони сидять на лавці
Я курю, вони терендять. Вони пусті.
Вони поряд, вони справжні.

Комусь легше, комусь повчальніше,
Хтось заздрить не вартому того
Дивиться мабуть на годинник, згадує.
Мириться з тим, що його колись вб’є

Я не відрізняюсь від натовпу
Я справжній скурвий син, бейбі.
З першого погляду стіна-моноліт
Але такий я тільки для них

Як хочеться бодай глянути в вічі,
Я навіть не мрію про спілкування,
Було б добре просто глянути, всміхнутись,
Все стане зрозумілим і без слів, впевнений.

Мої думки в страшенному “дистрої”,
Сприяє цьому все: вантажний ліфт,
Російська мова, лінь та харчі,
Сусіди нігери з своїм замбійським “здрастуйтє”

Це не автобус, це тролейбус, простофіля,
Це не підвал, “это подземный переход”,
Кидай жетон від турнікету, справа,
На ескалаторі униз до поїздів метро...