не спи, бо змерзнеш

Алиса Смагина
Не  спи - замерзнеш.
Не їж, бо луснеш.
Біжиш? Заб'єшся!
Летиш? Зірвешся!
Не стій, бо ляжеш,
Не крий, бо сядеш.
Не смійся дуже,
Зійди з калюжі!
Ногой не човгай, 
Проси не довго,
Не плач, бо виріс,
Не чхай, бо вірус.
Вдягайся модно,
Знімай природньо.
Не лізь в халепу,
Роби, як треба.
Встигай по дому,
Забудь про втому,
Працюй, як робот,
Мовчи, бо клопіт.
Дивись у ящик,
Купуй найкраще,
Уважно слухай,
На борщ не дмухай.
Не мрій, бо грішно,
Не пий ні трішки,
Кидай палити.

Коли ж це жити?