Доля

Алиса Констанц
Чудова ніч, яскраві зорі,
Але мені цього всього
Замало – я хочу більшого.
Свободи хочу я навік,
Щоб зустрічав десь чоловік,
Щоб дітки бігали на ганку,
Щоб я їх звала  до сніданку.
І от, коли б вони поснули,
Ми б сіли десь дивитися на зорі,
І весело б мені було тоді.
А ще, коли б було яскраве сонце,
Коли б духмяний вітерець
Зривав листок і ніс його в віконце,
Коли донька вплітала б у вінки  чебрець,
І разом пісеньку співали б ми дзвінку.
А тоді знову ніч. . .
Чудова ніч, яскраві зорі,
Але чомусь мені цього всього замало,
Чомусь не хочу я такої долі. . .

24.06.2004