Рiдна Батькiвщина

Алиса Констанц
Прекрасна Україно,
Країно  рідная моя!
Чудова мати-Батьківщино.
Твої безкрайнії поля,
Твої ліси, гаї зелені,
Чудовий цвіт твоїх садів. . .
Таке своє все це для мене,
І кращого я й не хотів.
Твої лани широкополі,
Пахучі квіти і духмяний вітерець,
Стрункі високії тополі,
У полі десь росте чебрець,
А поряд з ним цвіте полин.
Заходиш в ліс – і пахне черемшина,
І сонце гріє між хмарин,
Росте тут дикая калина. . .
Чудовий край яскравих мрій,
Ти – моя мати-Батьківщина,
Без тебе я завжди один,
І знай, що я твій рідний син!

(Від імені невідомого поета)

24.06.2004