Родина на украинском языке

Александр Дегтярёв
РОДИНА

Вiтчизно моя, розкажи,
Як це сталось,
Що ти без вiйни
На частинки розпалась?

Розпалась рiдня,
Що од вiку стояла.
Що в горi i щастi
Нас разом тримала.

Розкажи, будь ласкава,
Як жити тополi,
Самотнiй сирiтцi
У чистому полi?

Ще вчора  ми разом
І батько i мати.
І сестри братiв
Закликають до хати.

I кожному милий
Свiй рiдний куток,
I всiх розмiщає
Вишневий садок.

Сьогодні питаю,
Як винен я жити?
Вишневий садок
На квітки розділити?

Не діляться квіти,
Неділима родина моя!
Україна — ти мати, Росія — мій батько,
А я — немовля!

Липень 2003 р. м.Черкаси.