В зьми мене в сво об йми...

Ана Пест
Візьми мене в свої обійми,
Стара посивіла тишо.
Хай вітерець до мене лине.
Хай місяць про мене пише.

Ти обійми мене ласкаво
Вологим килимом, туман.
Хай буде так, як я сказала.
Хай плаче дощик-дідуган.

Ти пригорни мене до себе,
Тендітна феє Сновидінь.
Хай лиш мені зоріє небо,
Мені синіє далечінь!..