Серпень

Евгений Емчинский
Вилий журбу на комір мені,
Губами відчуй долоні мої
І серце мені пробуди,
Як будять росу у Карпатах
Звуки трембіт голосні.

І водоспадом пісні своєї
Ти змиєш іржу з душі моєї.
Я потону в безодні твоїй,
Як тоне у мареві обрію
Намисто цих літніх днів…